/ July 21, 2019

velvære hos Kirstine Nygaard

Skrevet i sidste måned, men fik aldrig postet fordi jeg var fyldt op af livet! <3

Sensitiv, overfølsom eller bare nærværende? Kært barn har mange navne, og kært barn forholder alle sig til.

Jeg har i dag grædt! Det sker faktisk relativt tit, og det er ikke fordi jeg er ked af det. Og når jeg er ked af det, så er det også fint! Så er det et tegn på at vi lever, et tegn på at vi er opmærksomme. I dag skete det at jeg græd, da jeg cyklede hjem til Rødovre, med en syngene datter bagpå. Vi stoppede op for rødt, og da kom der en lastbil fyldt med glæde. En ordentlig røvfuld studenter som sprudlede af lykke, uovervindelighed, glæde og fornemmelsen af at kunne klare alt hvad livet byder. En fornemmelse af at hele verden ligger klar! Og da blev jeg ramt af dette, af deres, og det var vidunderligt!

Nogle mennesker ville måske tro jeg var klart til at indlægge, hvis de vidste hvor nemt jeg har ved tårer. Fx havde jeg lidt udfordringer sidst jeg var til psykologi eksamen, fordi jeg levede mig ind i casen, og sad der og græd lidt for mig selv til forberedelsen. Jeg vil nu godt pointerer at denne følsomhed ikke er lig overfølsomhed, for overfølsomhed lyder som om at det er for meget af det go’e, og det er det bestemt ikke! Det fylder mig op og er mega livsbekræftende, jo vel, kan jeg møde mennesker, som er tunge og triste, men heldigvis så kan jeg formå at ”ryste” det af mig, ligesom en svane der har været i en slåskamp! Det er nervesystemet der virker på højt plan! Det er kropslig opmærksomhed som gør os levende.

Min kære Gaia havde sidste dag i vuggestue i dag. Her taler jeg med en af pædagogerne, som fortæller at de har skulle udfylde nogle papir med spørgsmål om min datter, og hendes måde at være på. Her nævner hun at hun syntes Gaia har været meget følsom, og at hun ikke plejer at være sådan, og at de desuden har kommenteret på netop dette, altså at hun plejer at være mere ”jeg-kan-klare-hele-verden-agtig”. Jeg har godt selv tænkt over det, men min opmærksomhed og refleksion omkring hendes udtalelse, og omkring mine tanker om hvordan jeg ser mit barn, så siger det mere om det omkring hende, end det siger om hende selv. JA vi er flyttet! Men herhjemme er hun GLAD! Hun synger, hun driller, hun lever og oplever. Tit så prøver vi at finde en årsag til hvad der påvirker vores humør, og i så fald skal vi nok finde en årsag! Jeg mener nu ikke at der er noget galt med de som mærker verden omkring dem, jeg mener de er dem som vi bør se til og lytte til, hvis vi har svært ved at mærke vores egen grundtilstand. For vi kan alle bilde os ind at alt er ok, men i virkeligheden, så er der noget der ulmer. En ulmende i det underbevidste, som ikke ser bevidsthedens lys, og derved prøver med ikke logisk logik at regne tingene ud. At tænke sig til løsninger, fremfor at mærke hvad hele systemet skriger os lige ind i hjertet! For er det monstro de følsomme som kan pege på det ting der ikke fungere? Er det dem hvis indre system som er så højtudviklet, at det opfanger hver en impuls, hvad enten det er glæde, eller sorg, som ligger fortrængt og negligeret i et andet menneske, for selvbeskyttelse? Selvbeskyttelse for at mærke livet?

For som voksen, og med viden omkring hvordan andres energi kan påvirke et følsomt menneske, så kan jeg da bestemt se hvordan et skift i ledelsen, og flere opsigelser på en arbejdsplads, ikke nødvendigvis skriger på overskud og glæde! Vil lige sige, at jeg varmt anbefaler denne vuggestue, og deres super dejlige personale, men det er klart at når du mærker andre, så skal der sgu ikke en videnskabsmand eller kvinde til at finde årsagen til reaktionen i det højtudviklede system som finde i det indre på de kære vågne, og total lækre børn! Det varmer mit hjerte at se disse følsomme børn, og jeg tror og håber at disse små mennesker vil lære verden hvordan vi mærker og vågner op i os selv, og bringer følelserne frem. For følelser er blot et tegn og et hint til at der er noget rent energetisk som er off, og som skal bearbejdes, men ikke at dem som mærker det, af dem som bær dem. Så kære følere, ryst det er jer som en smuk svane, og send de bærende velsignelse. Måske be’ til at verden er på vej mod en højre bevidsthed!

Til tider kan det faktisk være en anelse forvirrende om det er ens egne følelser, eller andres, og det kræver livslang øvelse, for jeg er da snot forvirret indimellem, og kommer til at træffe beslutninger ud fra andres tanker og følelser. OG når ulykkeligheden så rammer mig, må jeg igen rive mig løs, rykke rødderne op, så de kan slå sig ned i en jord beregnet til at fodre mig med næring. Så hvis du er lidt robust 😉 Så smil til de følsomme, og måske overvej om det er noget i dig som kommer frem i lyset via. en anden kanal. Overvej om det er en hjælp til dig, og ikke en hjælpeløs du står med.

En klog mand, (husker ikke hans navn, men der er sikkert også flere af dem) som beskæftigede sig med pædagogiske teorier, forklare flot hvordan vi alle er her for at påvirke hinandens nervesystemer… så med det ønsker jeg dig og dit nervesystem en vidunderligt samarbejde og nærvær og en lækker uge. <3

Share this Post